Lisää pöllö-aiheisia tekeleitä, mutta nyt makeassa muodossa. Meillä talvi ja kevät on täytekakkujen aikaa, melkein joka kuukaudelle on merkkipäivä parhaassa kaksi, joten kakkuja saa tehdä.
Ajattelin tällä kertaa käynnistää kakkukauden pöllökakulla. Olen pitkään haaveillut pöllökakun tekoa tavallisesta pyöreästä kakkupohjasta kermavaahtoa ja suklaata käyttäen.
Kakun täytin ihan tavallisesti, leikkasin pohjan kolmeen kerrokseen ja kostutin kerrokset maidolla. Väleihin laitoin kotitekoista mansikkahilloa ja vanilliinikreemijauholla maustettua kermavaahtoa.
Pöllön muotoilun aloitin laittamalla ohuen kerroksen kermavaahtoa kakun päälle ja siihen piirtelin apuviivoja silmille ja mahan kohtaan. 6 mm:n tähtityllalla tein ensin silmät ja mahan. Silmien ja mahan ympäristön koristelin samalla tyllalla tehdyillä tähdillä.
Reunustin ja koristelin silmät ja mahan Pirkan maitosuklaa- ja valkosuklaahipuilla. Nokan tein Wiltonin kimalle geelillä. Ruskeaa väritystä pöllöön sain raastetulla maitosuklaalla. Ja pitäähän pöllöllä olla varpaat ja nekin syntyivät suklaahipuista.
Joskus aikaisemmin olen tehnyt kakun, jonka koristelin sokerimassasta tehdyillä pöllöillä. Värjäsin valkoista sokerimassaa pastaväreillä. Kaulitsin massan aika ohueksi ja pöyreällä muotilla tein pöllön vartalon ja isolla tyllan reunalla tein korvien välin. Siivet tein toisesta vartalo aihiosta pyöreällä muotilla painaen reunasta sopivan kokoiset palat. Silmät leikkasin veitsellä jotain pientä pyöreää mallina käyttäen ja nokan tein vapaalla kädellä. Silmät koristelin vielä pienillä suklaarakeilla.
Kukan tein myös sokerimassasta Heirol -lilja koristeleikkurilla. Myös kukan lehdet tein samalla kukkaleikkurilla, mutta käytin kukasta vain muutaman terälehden ja tein niihin veitsellä lehden kuvioita.
Ja vielä lisäksi pöllöille tehtiin oksat Pirkan maitosuklaahipuista.
Ei virheitä tekstissä ja kiva lukea. Hienoja kakkuja ja hyvältä maistuivat.
VastaaPoistaKiitos kommenteista.
Poista